Skip to main page content

Filters

Theme
Format
Other Filters

Friday 5 November, 2021

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
10:00 AM
10:00 AM - 11:30 AM | 1 hour 30 minutes
Workshop
12:30 PM
12:30 PM - 1:20 PM | 50 minutes
KeynoteEducation and Indigenous communitiesIndigenous languagesHigher education

Manon Tremblay, Senior Director, Indigenous Directions, Concordia UniversityCelebrating Indigenous Languages in AcademiaAs post-secondary institutions seek to reconcile with Indigenous peoples and decolonize the academy, Indigenous languages are afforded very little attention. Universities can play a key role in fostering a ...

1:20 PM
1:20 PM - 2:40 PM | 1 hour 20 minutes
1:50 PM
1:50 PM - 2:40 PM | 50 minutes
Education and Indigenous communitiesIndigenous languagesEducational professionalsElementary schoolsTranslanguaging
1:50 PM - 2:40 PM | 50 minutes
LiteracyStorytellingHomeschooling
1:50 PM - 2:40 PM | 50 minutes
Panel discussionVitality of English-speaking QuebecCurriculumEducational Professionals - TeachersTeaching of history
2:40 PM
3:10 PM
3:10 PM - 4:00 PM | 50 minutes
KeynoteOfficial Linguistic Minority CommunitiesDemographics - Canada

Raymond Théberge, Commissioner of Official Languages of CanadaThe Future of Education in an Official-Language Minority Setting: Demographic Change and New Points of ViewCanada’s demographic landscape is in constant evolution; it is also very different than what it was half a century ago, when the Official Languages Act was first adopted. Our population is becoming increasingly diver...

4:00 PM
4:00 PM - 4:30 PM | 30 minutes
Schedule
You can add custom text at the top of the schedule page
Choose a preferred schedule view or leave it on auto to let Grenadine decide.
Check this box to display a view switcher (List, Tiles, Grid, Calendar) in the schedule. Otherwise, it will be hidden.
Allow users to "favorite" sessions (i.e. "add sessions to their list of favorites") to create their own personalized schedules.
This only applies to sessions that require a simple signup (i.e. sessions with limited capacity)
The "remaining capacity" only applies to sessions that require signing up or purchasing of a ticket to attend.
Will display child sessions right on the main schedule listing page. Otherwise, child sessions are only listed in a session's detail page.