Skip to main page content

William Floch

SRQEA
Ministère du Conseil exécutifSecrétariat aux relations avec les Québécois d’expression anglaise
Participates in 1 Session

Sessions in which William Floch participates

Wednesday 3 November, 2021

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
12:30 PM
12:30 PM - 1:30 PM | 1 hour
Higher educationPlurilingualism

Welcome remarks:Lorraine O'Donnell, Research Associate, QUESCREN; Affiliate Assistant Professor, School of Community and Public Affairs, Concordia UniversityWilliam Floch, Assistant Secretary, Secrétariat aux relations avec les Québécois d'expression anglaise  Opening Keynote AddressModerator: Brian Lewis,...

Angelica Galante

Keynote speaker

Lorraine O’Donnell

Master of ceremonies

William Floch

Master of ceremonies

Sessions in which William Floch attends

Wednesday 3 November, 2021

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
12:30 PM
12:30 PM - 1:30 PM | 1 hour
Higher educationPlurilingualism

Welcome remarks:Lorraine O'Donnell, Research Associate, QUESCREN; Affiliate Assistant Professor, School of Community and Public Affairs, Concordia UniversityWilliam Floch, Assistant Secretary, Secrétariat aux relations avec les Québécois d'expression anglaise  Opening Keynote AddressModerator: Brian Lewis,...

Angelica Galante

Keynote speaker

Lorraine O’Donnell

Master of ceremonies

William Floch

Master of ceremonies
1:30 PM
1:30 PM - 2:50 PM | 1 hour 20 minutes
2:00 PM
2:00 PM - 2:50 PM | 50 minutes
Demographics - Quebec English-language schoolsFirst Official Language SpokenEmployability
2:00 PM - 2:50 PM | 50 minutes
Student retention and successCEGEPsRetention of graduates in QuebecEmployability
3:20 PM
3:20 PM - 4:10 PM | 50 minutes
Panel discussionEducation and Black English-speaking communities in Quebec

Thursday 4 November, 2021

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
1:50 PM
1:50 PM - 2:40 PM | 50 minutes
Panel discussionVitality of English-speaking QuebecEducational services in the regionsEmployability
3:10 PM
3:10 PM - 4:00 PM | 50 minutes
Adult education/adult learnersVocational trainingEDI

Friday 5 November, 2021

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
10:00 AM
10:00 AM - 11:30 AM | 1 hour 30 minutes
Workshop
12:30 PM
12:30 PM - 1:20 PM | 50 minutes
KeynoteEducation and Indigenous communitiesIndigenous languagesHigher education

Manon Tremblay, Senior Director, Indigenous Directions, Concordia UniversityCelebrating Indigenous Languages in AcademiaAs post-secondary institutions seek to reconcile with Indigenous peoples and decolonize the academy, Indigenous languages are afforded very little attention. Universities can play a key role in fostering a ...

3:10 PM
3:10 PM - 4:00 PM | 50 minutes
KeynoteOfficial Linguistic Minority CommunitiesDemographics - Canada

Raymond Théberge, Commissioner of Official Languages of CanadaThe Future of Education in an Official-Language Minority Setting: Demographic Change and New Points of ViewCanada’s demographic landscape is in constant evolution; it is also very different than what it was half a century ago, when the Official Languages Act was first adopted. Our population is becoming increasingly diver...

4:00 PM
4:00 PM - 4:30 PM | 30 minutes