Filters

Theme
Format
Other Filters
Welcome to the PERFORM Centre Research Conference 2021 schedule section.

We are pleased to present to you the conference programming.

While much of the schedule is public, the critical links to the content are only visible on the conference days, if you REGISTER and LOG IN.

Feel free to browse the schedule, select and add to your favorites list and save the sessions to your personalized schedule found under MY SCHEDULE.

We look forward to seeing you all soon!

Monday 10 May, 2021

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM
Opening remarks
15 minutes, 9:00 AM - 9:15 AM

Graham Carr, Concordia University (Speaker)

Habib Benali, Concordia University (Speaker)

9:15 AM
9:15 AM

Sylvia Santosa, Concordia University (Speaker)

9:30 AM
9:30 AM

Catherine Jane Field, University of Alberta (Keynote speaker)

10:15 AM
10:15 AM

Laurent Turner, Concordia University, PERFORM Centre (Presenter)

10:30 AM
10:30 AM
Round Table / Q & A
15 minutes, 10:30 AM - 10:45 AM
10:45 AM
10:45 AM
Break
15 minutes, 10:45 AM - 11:00 AM
11:00 AM
11:00 AM
Student poster presentations
30 minutes, 11:00 AM - 11:30 AM
11:30 AM
11:30 AM
Lunch Break
1 hour 30 minutes, 11:30 AM - 1:00 PM
1:00 PM
1:00 PM

Christophe Grova, Concordia University (Speaker)

1:15 PM
1:15 PM
Clinical translation of diffuse optical methods
45 minutes, 1:15 PM - 2:00 PM

Maria Angela Franceschini, Harvard University (Keynote speaker)

2:00 PM
2:00 PM
2:15 PM
2:15 PM
Round Table / Q & A
15 minutes, 2:15 PM - 2:30 PM
2:30 PM
2:30 PM
Break
15 minutes, 2:30 PM - 2:45 PM
2:45 PM
2:45 PM
Student poster presentations
30 minutes, 2:45 PM - 3:15 PM

Tuesday 11 May, 2021

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM

Thien Thanh Dang-Vu, Concordia University (Speaker)

9:15 AM
9:15 AM
Children, Teens, Sleep, and School
45 minutes, 9:15 AM - 10:00 AM

Mary A. Carskadon, Brown University (Keynote speaker)

10:15 AM
10:15 AM
Round Table / Q & A
15 minutes, 10:15 AM - 10:30 AM
10:30 AM
10:30 AM
Break
15 minutes, 10:30 AM - 10:45 AM
10:45 AM
10:45 AM
Student poster presentations
30 minutes, 10:45 AM - 11:15 AM
11:15 AM
11:15 AM
Lunch Break
1 hour 45 minutes, 11:15 AM - 1:00 PM
1:00 PM
1:00 PM

Shimon Amir, Concordia University (Speaker)

1:15 PM
1:15 PM

Phyllis C. Zee, Northwestern University (Keynote speaker)

2:00 PM
2:00 PM

Antonia Maltezos (Presenter)

2:15 PM
2:15 PM
Round Table / Q & A
15 minutes, 2:15 PM - 2:30 PM
2:30 PM
2:30 PM
Break
15 minutes, 2:30 PM - 2:45 PM
2:45 PM
2:45 PM
Student poster presentations
30 minutes, 2:45 PM - 3:15 PM

Wednesday 12 May, 2021

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM

Christopher Steele, Concordia University (Speaker)

9:15 AM
9:15 AM

Rachael Seidler, University of Florida (Keynote speaker)

10:00 AM
10:00 AM
10:15 AM
10:15 AM
Round Table / Q & A
15 minutes, 10:15 AM - 10:30 AM
10:30 AM
10:30 AM
Break
15 minutes, 10:30 AM - 10:45 AM
10:45 AM
10:45 AM
Student poster presentations
30 minutes, 10:45 AM - 11:15 AM
11:15 AM
11:15 AM
Lunch Break
1 hour 45 minutes, 11:15 AM - 1:00 PM
1:00 PM
1:00 PM

Karen Li, Concordia University (Speaker)

1:15 PM
1:15 PM

Joe Verghese, Albert Einstein College of Medicine (Keynote speaker)

2:00 PM
2:00 PM
Round Table / Q & A
15 minutes, 2:00 PM - 2:15 PM
2:15 PM
2:15 PM
Presentation of awards
15 minutes, 2:15 PM - 2:30 PM
2:30 PM
2:30 PM
Closing Remarks
15 minutes, 2:30 PM - 2:45 PM

Thursday 13 May, 2021

Time Zone: (GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM
Rock your talk
2 hours, 9:00 AM - 11:00 AM

Workshop

1:00 PM
1:00 PM
PERFORM multidisciplinary research
2 hours, 1:00 PM - 3:00 PM

Panel