Lara Farina

Professor of English
West Virginia University

Lara ia a medievalist with a particular interest in tactility, haptics, and embodied practices of reading. She has edited, with Holly Dugan, The Intimate Senses, a special issue of the journal postmedieval, and has published on speculative tactility, historical imaginations of the sense lives of plants, and manuscipts as affective devices, among other topics. 

Sessions in which Lara Farina attends

Thursday 6 May, 2021

Time Zone: EDT/(GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:30
9:30

Panel

David Parisi, College of Charleston (Moderator)

Kerstin Leder Mackley, University College London (UCL) (Panelist)

Dave Birnbaum, Immersion Corporation (Panelist)

11:30
11:30

Panel

Lauren Hayes, Arizona State University (Panelist)

David Parisi, College of Charleston (Moderator)

Jessica Rajko, Wayne State University (Panelist)

Mark Paterson, University of Pittsburgh (Panelist)

13:30
13:30

Talk

Ellen Lupton, Cooper Hewitt, Smithsonian Design Museum (Keynote speaker)

David Howes, concordia university (Moderator)

15:30
15:30
Session 1.4.1: MULTIMODAL/INTERMEDIA ART II 1 hour 30 minutes, 15:30 - 17:00

Talk

Panel

Conerly Casey, Rochester Institute of Technology (Panelist)

Laurian Bowles, Davidson College (Moderator)

Shivani Kapoor, O.P. Jindal Global University (Panelist)

Muhammad Kavesh, University of Toronto (Panelist)

Beth Uzwiak, University of Pennsylvania (Panelist)

16:00
16:00
Session 1.4.7: WORKSHOP: Digital Glass Tasting 1 hour, 16:00 - 17:00 , Signup required

Workshop

Lena Trost, Bauhaus-University Weimar (Instructor)

Friday 7 May, 2021

Time Zone: EDT/(GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:30
9:30
Session 2.1.2: MULTIMODAL/INTERMEDIA ART III 1 hour 30 minutes, 9:30 - 11:00

Saturday 8 May, 2021

Time Zone: EDT/(GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:30
9:30
Session 3.1.2: ROUNDTABLE: Sensory Fashion 1 hour 30 minutes, 9:30 - 11:00

Workshop

Vidmina Stasiulyte, The Swedish School of Textiles (Panelist)

Mila Burcikova, Centre for Sustainable Fashion, London College of Fashion (Panelist)

Otto von Busch, Parsons School of Design (Panelist)

Danielle Bruggeman, ArtEZ University of the Arts (Panelist)

Sara Chong Kwan, University of the Arts London (Moderator)

11:30
11:30
Session 3.2.4: WORKSHOP: Self-Documenting Life 1 hour 30 minutes, 11:30 - 13:00 , Signup required

Workshop

Nina Eidsheim, UCLA (Instructor)

Juliette Bellocq, Handbuilt Studio (Instructor)

13:30
13:30

Talk

Diane Roberts, Concordia - HUMA program (Speaker)

David Howes, concordia university (Moderator)

15:30
15:30
Session 3.4.6: WORKSHOP: The Multisensory Gaze: Triggering the Senses of Smell, Touch and Proprioception by Looking at Images 1 hour 30 minutes, 15:30 - 17:00 , Signup required

Workshop

Caro Verbeek, Vrije Universiteit (Instructor)

Sunday 9 May, 2021

Time Zone: EDT/(GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:30
9:30
Session 4.1.2: SENTIENT ECOLOGIES 1 hour 30 minutes, 9:30 - 11:00

Talk

11:30
11:30
Session 4.2.1: SENSORY POLITICS III 1 hour 30 minutes, 11:30 - 13:00

Talk