AUROSA ALISON

Philosopher and Fellow Professor in Aesthetics
POLITECNICO DI MILANO
Participates in 1 Session

ALISON Aurosa, PhD (2014) is currently Adjunct Lecturer in Landscape Aesthetics at Politecnico di Milano and Digital Aesthetics at the Department of Architecture, University of Naples, Federico II. Since 2014, she collaborates in teaching the Doctorate of Philosophy of the Architectural Interior (Federico). Since 2015, she is a member associée of the GERPHAU Research Laboratory (Paris La Villette) and since 2021 of the IMU Research Laboratory (Lyon3). Since 2019 she is Editor in Chief of the international journal Bachelard Studies. Since 2020 she is part of the Scientific Committee of the series Aesthetica Edizioni "Emergences of Aesthetics". In addition, she collaborates as a referee with national and international journals. Since 2006 his philosopher of reference is Gaston Bachelard. His research interests are developed through the aesthetic analysis of different living forms, starting from architecture, design, atmospheres and gender studies. 

Documents

Sessions in which AUROSA ALISON participates

Saturday 8 May, 2021

Time Zone: EDT/(GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
15:30
15:30

Talk

AUROSA ALISON, POLITECNICO DI MILANO (Presenter)

Sessions in which AUROSA ALISON attends

Thursday 6 May, 2021

Time Zone: EDT/(GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00
Networking lounge 9 hours, 9:00 - 18:00
11:00
11:00
Break 30 minutes, 11:00 - 11:30

Friday 7 May, 2021

Time Zone: EDT/(GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00
Networking lounge 9 hours, 9:00 - 18:00
9:30
9:30
Session 2.1.5: SENSORY ARCHIVES 1 hour 30 minutes, 9:30 - 11:00
15:30
15:30
Session 2.4.5: MEDIATIONS OF SENSATION I 1 hour 30 minutes, 15:30 - 17:00

Talk

Saturday 8 May, 2021

Time Zone: EDT/(GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00
9:00
Networking lounge 9 hours, 9:00 - 18:00
9:30
9:30

Panel

Wendy Wilson-Fall, Lafayette College (Panelist)

Laurian Bowles, Davidson College (Panelist)

Paul Stoller, West Chester University (Panelist)

Beth Uzwiak, University of Pennsylvania (Moderator)

Sidra Lawrence, Bowling Green State University (Panelist)

11:30
11:30
Session 3.2.6: PANEL: Manifesting the Invisible 1 hour 30 minutes, 11:30 - 13:00

Panel

Clea T. Waite, Independent (Moderator)

Tomoko Mukai, Independent Artist (Panelist)

Biayna Bogosian, University of Southern California (Panelist)

13:30
13:30

Talk

Diane Roberts, Concordia - HUMA program (Speaker)

David Howes, concordia university (Moderator)

15:30
15:30
Session 3.4.5: SENSORY DESIGN IV 1 hour 30 minutes, 15:30 - 17:00

Talk

Panel

Katrina Jurjans, concordia university (Panelist)

Allison Peacock, concordia university (Panelist)

Eduardo Pérez, PULSE (Performative Urbanism Lab) (Panelist)

Shauna Janssen, concordia university (Moderator)

christian scott, PULSE (Performative Urbanism Lab) (Panelist)

16:00
16:00

Talk

Sophie Declerck, Loughborough University London (Presenter)

17:00
17:00
Virtual Cocktail 1 hour, 17:00 - 18:00

Sunday 9 May, 2021

Time Zone: EDT/(GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
11:30
11:30
Session 4.2.7: MEDIATIONS OF SENSATION II 1 hour 30 minutes, 11:30 - 13:00

Talk

13:30
13:30
Session 4.3.5: SENSORY PHILOSOPHIES 1 hour 30 minutes, 13:30 - 15:00

Talk