Simson Garfinkel

US Census Bureau

Simson Garfinkel is the Senior Computer Scientist for Confidentiality and Data Access at the [https://www.census.gov US Census Bureau]. He holds seven US patents and has published more than 50 research articles in computer security and digital forensics. He is a fellow of the Association for Computing Machinery (ACM) and the Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), and a member of the National Association of Science Writers.  His most recent book is [https://bit.ly/TheComputerBook The Computer Book], which features 250 chronologically arranged milestones in the history of computing. As a journalist, he has written about science, technology, and technology policy in the popular press since 1983, and has won several national journalism awards.

Garfinkel received three Bachelor of Science degrees from MIT in 1987, a Master's of Science in Journalism from Columbia University in 1988, and a Ph.D. in Computer Science from MIT in 2005.

Sessions in which Simson Garfinkel attends

Monday 13 July, 2020

Time Zone: EDT/(GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:00 AM
9:00 AM
9:40 AM
9:40 AM
  • Opening remarks
  • Signup required
  • 9:40 AM EDT - 9:50 AM EDT  | 10 minutes
9:50 AM
9:50 AM
  • Session 1
  • 9:50 AM EDT - 11:55 AM EDT  | 2 hours 5 minutes
  • Talk
11:30 AM
11:30 AM
  • Break
  • 11:30 AM EDT - 12:30 PM EDT  | 1 hour
  • No virtual activity
12:30 PM
12:30 PM
  • Session 2
  • 12:30 PM EDT - 2:10 PM EDT  | 1 hour 40 minutes
  • Talk
2:10 PM
2:10 PM

Tuesday 14 July, 2020

Time Zone: EDT/(GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:30 AM
9:30 AM
10:00 AM
10:00 AM
  • Keynote - Michael Kearns: The Ethical Algorithm
  • Signup required
  • 10:00 AM EDT - 11:30 AM EDT  | 1 hour 30 minutes
  • Keynote
11:30 AM
11:30 AM
  • Break
  • 11:30 AM EDT - 12:30 PM EDT  | 1 hour
  • Virtual chat room
12:30 PM
12:30 PM
  • Session 3
  • 12:30 PM EDT - 2:10 PM EDT  | 1 hour 40 minutes
  • Talk

Wednesday 15 July, 2020

Time Zone: EDT/(GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:30 AM
9:30 AM
  • Session 4
  • 9:30 AM EDT - 10:45 AM EDT  | 1 hour 15 minutes
  • Talk
10:45 AM
10:45 AM
  • Town hall
  • Signup required
  • 10:45 AM EDT - 11:45 AM EDT  | 1 hour
11:45 AM
11:45 AM
  • Break
  • 11:45 AM EDT - 12:45 PM EDT  | 1 hour
  • Virtual chat room
12:45 PM
12:45 PM
  • Session 5
  • 12:45 PM EDT - 2:25 PM EDT  | 1 hour 40 minutes
  • Talk

Thursday 16 July, 2020

Time Zone: EDT/(GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:30 AM
9:30 AM
  • Session 6
  • 9:30 AM EDT - 11:10 AM EDT  | 1 hour 40 minutes
  • Talk
11:10 AM
11:10 AM
  • Award session
  • Signup required
  • 11:10 AM EDT - 11:40 AM EDT  | 30 minutes
12:40 PM
12:40 PM
  • Session 7
  • 12:40 PM EDT - 1:55 PM EDT  | 1 hour 15 minutes
  • Talk
2:05 PM
2:05 PM
  • Closing Remarks & Rump Session
  • Signup required
  • 2:05 PM EDT - 3:10 PM EDT  | 1 hour 5 minutes

Friday 17 July, 2020

Time Zone: EDT/(GMT-05:00) Eastern Time (US & Canada)
9:30 AM
9:30 AM
  • HotPETs _ Session 1: My Tool is Cool
  • Signup required
  • 9:30 AM EDT - 10:20 AM EDT  | 50 minutes
  • Talk
10:30 AM
10:30 AM
12:30 PM
12:30 PM
1:25 PM
1:25 PM
  • HotPETs _ Session 3: Whodunnit
  • Signup required
  • 1:25 PM EDT - 2:10 PM EDT  | 45 minutes
  • Talk
2:10 PM
2:10 PM
  • HotPETs _ Awards & closing
  • Signup required
  • 2:10 PM EDT - 2:20 PM EDT  | 10 minutes
2:20 PM
2:20 PM